2010. május 28., péntek

53. Történés - Csajszi néni meg a vízözön

Bözsink szerént Gizuséknál még az állatok is franciáznak



Ha tovább tart az essözés, asszem nálam is gátszakadás fog történni. Eddig, jó honleányhoz méltón, megkíméltem a Jóskát minden itthoni teendőtől, hogy minden erejét az árvízelhárításra tuggya fordítani, de ez már több a soknál!
Mit követelhet még a haza egy vén trottyostól, aki itthon a kilós cukrot is csak nyögve tuggya felemelni, nem beszélve rólam, akit már kituggya mióta nem emelt át a küszöbön és a nirvánába se röpített, ki emlékszik már mikor? Helybefalu patakpartyán meg sürgölődikforgollódik, szerintem valami kitüntetésre pályázik, de adok én neki plecsnit a homlokára, csak jöjjön eccer időbe haza!
Ahogy látom, másse törődik azzal, hogy szegény legényeknek a gáton köszönetet mongyon, majd talán valami nagy ünnep alkalmából, anblokk, az is egy program legalább.
És akkor ez mind nem elég, jön a Bözsink, hogy hallottame, a Gizusék tejjesen elfranciásodtak. Jézusom, már megint mi van, kérdesztem. Hát, aszt mongya, tudome, hogy a Gizusék vettek először franciaágyat helybefaluba. Nem tuttam és nem is sejtettem, hogy a helytörténészek eszt ilyen szépen följegyeszték és megjegyeszték. De bizony, mongya Bözsink, neki már akkor is gyanúsak voltak, hát még azóta! Csak nincs valami gyanúsítotti listád, kérdesztem a barátnőmet. De van listája, méghozzá nem is egy, mert osztályozza az embereket itt, helybefaluba és egy ember több osztályba is tartozhat. Hát belőlük se lenne jó indiai vagy Bözsink még a kasztrendszert is megreformálná, csak ne tévessze össze a karsztrendszerrel. Továbbá a Gizus majdnem minden héten süt franciakrémest, leste ki Bözsink és imággyák a hagymalevest, ami elég franciás ízlésre vall, pedig a sváboknak inkább sok krumplit kéne enni, megis lehet állapittani egyébként, mert akinek nagyon izzad, meg büdös a lába, csak az az igazi sváb. Gondoltam, hogy ez csak felvezető szövege a Bözsinknek és én sosem szeretek egyből a csúcsra jutni, ezért hagytam, hadd hablatyoljon tovább, sőt, megkérdesztem, hogy hallottae, hogy két fekvőrendőrt kap helybefalu. Erre elkezdett sipákolni, hogy elment a faluvezetés esze, hát nem volt elég a fekvőrendőrből helybefaluba? Montam neki, hogy élénk tévedés, itt még sose volt fekvőrendőr, erre aszt mongya a Bözsink, hogy talán elfelejtettem a Döncit, aki három évig tejjesített itt szolgálatot és legtöppször csak elvágólag lehetett vele találkozni, szerencsés esetbe a kocsmából kijövet dőlt hanyatt, szerencsétlenbe meg egy-egy fiatalasszonynál. Sose volt még akkora a hatóság elleni erőszak itt, helybefaluba, mint akkor. Fölvilágosítottam a Bözsinket, hogy ezek nem olyan igazi rendőrök, hanem sebességlassító buckák. Így már szinte mindent értett, egybe sajnálta is, hogy ez már akkor nem is olyan izgalmas. Nem is gondoltam, hogy a Bözsink az izgalmakra hajt, igaz, ha már férfi nnincs a közellébe, mire hajcson?
Eddigre már én is majd meghaltam a kíváncsiságtól, mit fogok még megtudni a Gizusékról, amikor végre a Bözsink előállt a farbával: aszt kérdeszte tőle a Gizus, hogy az ő disznajuk is Sárlott-e. Bözsink szerint a Gizusék valami rekarnálódott népség, hétszent, hogy kakasos ősük lehet, hogy ennyire vonzódnak a franciákhoz, ha még a kocájukat is francia névvel illetik, kiis kérte magának, az ő egyik disznaja Kucu, a másik pedig Malpilt, mert olyan szép, mint egy festmény. Én nem tudom, hogy lehet valaki állatok közelébe hivatásszerűen, ha még asse tuggya, hogy mi a különbség Charlotte és sárlott, jelen időbe sárlik között, nem beszélve a reinkarnációról. Kénytelen voltam kiselőadást tartani a tüzelésről és nem a téliről, meg az újjászületésről, de ahogy Bözsinket elnésztem közbe, süket füleket döngettem, bár a sárlás némiképp felvillanyoszta, de korántsem annyira, mint vártam, nem is tudom elképzelni a szekszuális életét, hál' Istennek nem is akarom.
Inkább fogtam, asztán kiraktam, montam mennyen az árvízsújtotta területekre, láttára talán még a víz is visszahúzódk a medrébe és végre visszakaphatom a Jóskámat, nehogy a végén tényleg gátszakadásom legyen nekem is.

9 megjegyzés:

  1. asztán ezt a Döncit hova hejezték?:)

    VálaszTörlés
  2. Zuzuka, érdemei elismerése mellett előrehozott nyugdíjba és pszichiáter keze közé. Jól járt, mert ott is fekhet :)

    VálaszTörlés
  3. ezután minden fekvőrendőrt ledöncizek:)

    VálaszTörlés
  4. Azé mégiscsak jobban jártunk, mint az ángliusok, mert minálunk csak fexik az a rödér, náluk meg mán alszik is...
    (Sleeping policeman)
    Amúgy a hagymalevest a ködös Álbionyba is kedvelik, volt már részem benne, a mi gyomrunknak sem árt.
    Hogy a témába vágjak a lexebb az vót, mikor egy ebtenyésztési szagkönyvbe óvastom, h "tüzelt a rózsája"...
    Na, ezt nevezem én firágnyelvnek :-)

    VálaszTörlés
  5. Ja, firágnyelv, mint a folgszvágeny...

    VálaszTörlés
  6. Mormogi, virágnyelven mindent el lehet mondani :)
    Emlékszem, ártatlan lánykakoromban - mely még ma sem múlt el teljesen, bármit is állít Bözsink - kerestem egy könyvesboltban az Illatos kert című (rövid leírásokban és lényegre törő képekben bővelkedő) felvilágosító művet, a Káma Szútra konkurenciáját. Az eladó meg is találta a mezőgazdasági könyvek között :)

    VálaszTörlés
  7. Nem dúdoltad neki az "Illatos kert az én szívemet"?
    :-))

    VálaszTörlés
  8. hej de szép is az a virágnyelv, de a legszebb mikor a címzett félreérti... :-)

    VálaszTörlés
  9. HZizi, Te tapasztalt, öreg róka... :)))

    VálaszTörlés