2010. szeptember 10., péntek

55. Történés - Csajszi néni és az öngyilkosok

Az eggyik, ideológiailag kevert felfogású polgármester-jelöltünk

Nézegetem a tévéműsorokat és megdöbbenve látom, hogy mind másolja a mi helybefalui tévéadásunkat. Mi is elindítottunk itt helybe egy Ki tud többet a másiknál? című teheccségkutató műsort és eggyáltalán nem határosztuk meg a műfajokat. Ez szinte havonta változik és kábé havonta is hirdetünk eredményt. Most ugye, hogy aktualitásunkat ne vesziccsük, a Ki lesz az új polgármester? című verseny megy. Öt jelöltünk van és eggyik jobb, mint a másik. A pártszimpátiáját senki se árulja el, mert azzal itt nem lehet nyerni. Ezért függetlennek hívják magukat és ez amúgy igaz is, mert egy-kettő a realitásoktól teljesen független, másik egy-kettő a tisztességtől és becsülettől és a maradék egy meg hát a józan észtől. Nem baj, én mindegyiket pártolom, mert helybefalui lókálpatrióta mind, bár ebből néhány csak a lokál értelmét érti, de nem számít. A Bözsinket is kifaggattam, hogy mit prédikál a papunk, kire kell szavazni, mert ugye mostanában én nem fordultam meg középületben, hát aszt mongya a Bözsink, hogy már nem olyan kirekesztő, lehet csak azért, mert elvesztette a templomajtó kulcsát, de végülis mit tehet szegény, az összes jelölt puncsol neki, keresztet feszíttet, templomkert-kerítést mázoltat, villámhárítót szerel föl, beindult a hitbéli élet rendesen, nem baj, majd a választások után alábbhagy, asztán aki nem oda való, az nem is fog ott mutatkozni. Egyéb jelei is vannak most a teheccségkutató versenynek. Az öt jelölt mindenkivel kezet fog, mi több, meg is rázza azokat a kezeket, szélesen mosolyognak és érdeklődnek aziránt, mit is szeretne a nép. Hát a nép aszt szeretné, ha máskor is megkérdeznék a véleményét, sőt, ha úgy naggyából mindig tisztába lennének azzal, de ha ez nem megoldható, akkor viszont hagynák ilyenkor is békibe. Hát most itt tartunk, nem értünk még a finisbe, eggyellőre fejfej mellett haladnak, de még az iskolába nem jártak ígérgetni, kivárjuk aszt is. Bözsinknek meg nagyon igaza van abba, hogy minek egy ilyen hülye világnapot állítani, hogy aszt mongya az öngyilkosság megelőzésének világnapja. Kivagyunk a vízből, ha csak egy nap figyelünk oda egymásra, a másik meg az, hogyha valaki nagyon meg akar halni, úgyis végez magával, nézzünk csak a bálnákra. Bezzeg a Júlia, nem a sekszpíré, hanem a miénk, túl van már a kétszáz kilón és vergődik, mint a bálna a sivatagba, de esze ágába sincs öngyilkosnak lenni, ha a féktelen zabálását nem tekintyük arra való kísérletnek. Ez a Bözsi újabban teljesen antiszociális lett. Figyelmesztettem is erre, de aszt monta, hogy rosszul látom a dolgokat, és lehet, hogy igaza van, csak azért olyan ingerült, mert vízhajtót szed és szegényből árad a folyadék, mint tévétáltosból a szeretet.

20 megjegyzés:

  1. nagyon okos asszonyok élnek ottan Helybefaluba, ezt a polgármester választást magam se tuttam volna jobban mekfogalmazni.:)

    VálaszTörlés
  2. Zuzuka, ha egyszer eljössz, megmutatom Neked helybefalut (bocsi, de kisbetűvel kezdődik a neve, ez a korróziója, ahogy Bözsink mongya), érdemes megnézni :)

    VálaszTörlés
  3. Azért van előnye annak, ha ez emberek közvetlenül is ismerik a jelölteket, mer itten naffaluba a legtöbbet csak eccer láttyuk, akkó is csak két dimenyzijóba a hírdetőtáblákon oszt annyi. Elmúla az ünnep, de nem múla el - illetve dehogyse, mer két választás (M.O.-on) között úccse lehet őket megtanyáni, csak a fogadójórány meg szoboravatáskor, de kkó meg körülvezsi őket a sajt. Ó...

    VálaszTörlés
  4. Mormogi, lehet, hogy Ti jártok jobban... :)

    VálaszTörlés
  5. Mér' van olyan, aki jól jár?
    Má' a bankokon kívül...

    VálaszTörlés
  6. Hááát vagyunk is bajban itten!
    Melyik önjelölt jelöltre voksoljunk? Egyik okosabb, másik szebb, a harmadik ügyesebb, a többi meg osztozzon azokon a jelzőkön amiket csak ők bitorolhatnak. Hátha még beleülhetnek a HETEK székébe is majd két hét múlva. Akkor lesznek csak nagyonnagytudásúak!!!
    A papunk - mint ahogy a kisbírónk már egyszer ki is dobolta - felrázta a falut, mint Mári néni a dunyhát. No ki is estek ezen remek jelöltek! Most már csak őket kellene felrázni mint a Mix-túra Petrocellit.
    Egyébként Mormogi ha visszalátogatsz ide, majd mutatok egy-két olyan felsőbbrendűt aki igencsak jól jár.

    VálaszTörlés
  7. Nagyot vigyorogtam a "függetlenségeken". És ha már szóba került, én a humortól függetlenektől tartok a legjobban...
    :-)

    VálaszTörlés
  8. :o))))
    Vazzzze, Beus! Te tenyleg tudsz irni!!! De miert ir itt majdnem mindenki olyan tajszolassal, mintha helybefalusi lenne?

    VálaszTörlés
  9. Dörmögi,
    az már eredmény, ha az egyik legalább szép :)
    Skandi, igen a humortól független ember unalmas és veszélyes, 2in1 :)
    Jukka, akkorát nevettem! :D Köszi szépen! Azért beszél majdnem mindenki helybefaluiul, mert helybefaluinak lenni jó és mindenkit elkap a gépszíj. :D Nem mondhatom, hogy nem vagyok boldog ettől :)))
    Ja és nem helybefalusi, hanem helybefalui :)

    VálaszTörlés
  10. Ha esetleg nem voltam elég világos: attól vagyok boldog (többek között), hogy aki idetéved, az helybefaluinak érzi magát. :)
    Ez bizonyos kötelezettségekkel is jár, például feliratkozni állandó olvasónak - köszönöm annak, aki megtette, legutóbb Spájzcetli tisztelt meg vele -, kommentelni meg ilyenek :)
    Még gondolkodom, mik legyenek még a követelmények. Jogokról egyelőre nem rendelkezem :)

    VálaszTörlés
  11. Beus
    De en ugy mondom, hogy helybenfaluszi!!!! Mert nem lenni idevaloszi.
    ;o))))

    Es ha nem muszaj, nem kotelezem el magam. Onszantambol jarok majd ide, miota Nemmesternel megtanultam, hogyan kell ilyen helyekre beirkalni.

    VálaszTörlés
  12. Jukka,
    ha Te omlószan szereted, nekem úgy isz jó :)
    A kötelezettszég nem azt jelenti, hogy kötelező valami, de azért jó, hogy kommentelsz :)
    Ne szokj le róla!
    Ügyesz vagy és tanulékony :D

    VálaszTörlés
  13. Beus

    Lasszu, de kitarto vagyok :o)
    A kotelezettseg pedig mindig valami adoval jar! Elobb vagy utobb. Hej, ismerem en a dorgest, meg akkor is, ha ma'szfaluszi vagyok!
    Persze, te is majd csak a valasztasok utan rukkolsz majd elo vele. He?

    VálaszTörlés
  14. Beus

    Viccen kivul. Szetrohogtem az agyam az elozo posztokon is. A mosoporos poen nagyon utos volt a vegen. Az egyperces posztolas magasiskolaja! Ha egyszer kiadnam konyvben az irasaidat, biztosan ragaszkodnek, hogy a cimeben benne legyen az egypercesekre valo utalas :o)
    Es a kepek, amiket belinkelsz :o) Zsenialisak.
    Elismeresem!

    VálaszTörlés
  15. Jukka,
    naná, hogy a választások után jön a fekete leves. Még jó, hogy én vagyok az egyetlen jelölt :)
    Viccen kívül: teljesen meghatódtam.

    VálaszTörlés
  16. Beus

    Az egyperces szotol? Az szerintem is jo otlet!
    Sulyos egy szo, az egyszer biztos. Nagy felelosseggel jar. Sajnos lefordithatatlan, mert idegeneknek semmit sem mond :o)
    Igy a konyved cime egyik nyelven sem mond semmit annak a 46 nacionak, amelynek majd leforditjak :o) Ott csak a mondandoddal arathatsz sikert! Majd akkor jol leszidhatsz az otletert. En nezek elebe :o)
    Akkor vedekezeskeppen megprobalom eszedbe juttatni, hogy annak idejen meghatonak talaltad...., mert ebbe az egy szoba suritettem bele az egesz mondandomat ;o)

    VálaszTörlés
  17. Beus, a lassítási üzemmódomba beiktatom napi egy (eddig még nem olvasott) történésedet, ezzel jutalmazom magamat a nap végén:-))

    Terápiaként is lehetne alkalmazni az írásaidat:-))humor, és agymozgató:-)

    VálaszTörlés
  18. Jukka,
    először úgy olvastam, hogy 46 nacinak fordítják majd le... :) Úgy is jó, talán azokban is olvasók vannak :)
    Nemcsak az egypercestől hatódtam meg :)

    Nevamesz,
    köszönöm, szépen!
    Akkora már a májam, hogy haskötőt kell fölvennem :)

    VálaszTörlés
  19. Beus

    "46 nacinak fordítják majd le"
    Oz sem rossz. A kerdes mar csak az, hogy a 46 nacinak vagy a 46 na'cionak orulnel-e jobban?
    Bar az elozo verzio irasban nem annyira elvezetes! Na de oralisan !!!!! Hu-hu! Ott aztan tenyleg fontos a nyelvezet! A valasztekos, szep kiejtes!
    Ne feledd: annyi ember vagy, ahany nyelven boldogulsz ;o)

    VálaszTörlés