2011. március 9., szerda

67. Történés - Csajszi néni és a nőnapi köszöntés

Gyöngyike új karrierje kezdetén, portfólijója részlete
Emlékszem még a régi nőnapok hangulatára, amikor össze lettünk hivva és az egész gárdát köszöntötték eccerre, nem eggyenként. És szegfűt kaptunk, ami ma már egy párt kedvenc jelképe, mert talán ők szeretik a legjobban a nőket, akkor is, ha az öregecske feleségeiket megpróbájják lecserélni. Ebbe kapaszkodott a Franci is, amikor elakart válni, aszt monta, ez szinte párthatározat, igaz, hogy nem párttag semmilyen pártba, csak pártszimpatizáns, az is attól függ, hogy melyik párt mit mond, annak aggya a szimpátiáját, de nagy köpönyegforgató, mert hol eszt a pártot kedveli, hol aszt. Az a lényeg, hogy a felesége megneszelte a dolgot, hogy a lecserélésére készül és igazi okos asszonyként elkezdett sűrűbben járni orvoshoz, fodrászhoz, boltba és egyéb fontos közösségi helyekre és suttogva mondogatta, hogy a Franci már nem a régi, régen nem olyan fickós, mint volt és hát ugye a nyugdíja se annyit ér már, mint régen. Ez a suttogó propaganda hatott, kesztek látványosan húzóckodni a nők a Francitól, az meg nem értette miért. Komolyan mondom, a Franci feleségét felkéne venni a Márja-lányok sorába, de sajnos nemrég határosztuk el, hogy létszámstoppot hirdetünk, nem haggyuk felhígulni a szervezetünket. Mármint nem a sajátunkét, aszt épp lehet, mert néhányunknak sok a sava, ahogy a Bözsink mongya, a település sava-borsa vagyunk, de én már rég nem magyarászkodok neki. Szóval az a lényeg, hogy már nem köszöntenek bennünket csoportosan, kivéve a nyugdíjas klubbot, ott még azért adnak a láccatra. Őszintén szólva kicsit kételkedek abba, hogy a nő élete végéig nő, mert inkább csak egy romhalmaz, aki meg hetven éves korára nem az, aszt meg kinézik maguk közül, mert akkor már nem való adni magunkra, csak tudnám, miért nem.
Az idei nőnap azért is emlékezetes marad, mert a Gyöngyike eladósorba került és a baráttya el is atta százezer forintért. Még harminc éve vette egy másik örömiparágba dolgozó üzletembertől és sokat is hozott a Gyöngyike a konyhára, de most már a baráttya szerint túlvan élete virágzásán, ideje volt megszabadulni tőle. A Gyuri vette meg, aki már régen szerelmes belé és eszt volt is alkalma bizonyítani elégszer, most végre egészen az övé. De a Gyöngyike nem bírja a kizárólagosságot, eccerűen nem eszt szokta meg, ezért csináltatott a számítógépen egy oldalt magáról és fönn van a fészbúkon is és hatalmas sikere van, viszik mint a cukrot, ami ugye jelent valamit, ilyen cukorárak mellett, teljesen elkötelezett lett a retró és a nosztalgia mellett, talán ő volt az eggyetlen nő, aki felhőtlenül tudott örülni a nőnapon. Persze rajtam kívül, mert a Jóska influenziás lett és sehova nem tudott menni, ahogy fogalmazni szokott, megosztani az örömét másokkal, itthon maratt velem, nyögdécselt rendessen, meghallgattam az ablak alatt, tisztára úgy hallaccik, mintha épp szeretgetne engemet, mert a píárra is adni kell. A forma már megvan, ha felépül a Jóska, a nyögdécsellötartalomra is kellő figyelmet fogok fordittani. A nőtársaimat utollag is üdvözlöm, részemről maradhat a hagyomány, majd jövőre megnézem, hogy külföldön hogyan is ünneplik, lehet valamit át is lehetne venni tőllük, vagy mi adhatnánk át szokásokat, mint például a Gyöngyikéét, aki nem feletkezett el az ünnep munkásmozgalmi eredetéről.

18 megjegyzés:

  1. El kéne kezdeni tornázni... Annak is megfelelő a nyögdécseléstartalma. ;)

    VálaszTörlés
  2. HSZ, bizony ám! A Bözsink-eredeti így hangzik: savája-borsája.
    Chanti, ilyen testidegen dolgok mindig távol álltak Csn-től :)

    VálaszTörlés
  3. Beus!:))) hajrá Gyöngyike! eccer élünk:)

    VálaszTörlés
  4. Zuzuka, nem gondoltam, hogy pont Gyöngyikének fogsz drukkolni, de köszönettel átadom neki :)

    VálaszTörlés
  5. Robert Merle "Francia História" címmel ismert regényfolyamában (13 kötet!) szerepel egy bizonyos "Nyögető tanfolyam" vagy efféle...
    Jóska felépüléséhez pont passzolna :-)
    A píárra viszont ügyeljék a korcs Márosné a kármentő mögül... :-)))

    VálaszTörlés
  6. gondoltam, hogy neki senki sem fog, hát ezért.
    pedig ennyi idősen ekkora strapa nem semmi!:)

    VálaszTörlés
  7. Mormogi, lehet, hogy Gyöngyike franciázásban nem olyan jó, mint... kellene :)
    Zuzuka, Te sem tudsz kibújni a szociális bőrödből :) Bírja a strapát, mert az évek során megkeményedett a szíve vagy hasonló.

    VálaszTörlés
  8. na, du bist schon toll. wie goldig alles was du hier schreibst. HIHIHIHI. ich lese es sehr-sehr gerne. na ja az élet filozofiája csak tölled ilyen bájos. üdvözlettel. libelle

    VálaszTörlés
  9. Liebe Libelle,

    danke schön!
    Aber wer bist du, aki németül és magyarul is ilyen jól ír ilyen aranyosakat?
    Ich habe ein tipp. Hast du zwei sehr schöne Töchter?
    Ha mégsem az vagy, akire gondolok, akkor is nagyon örülök, hogy olvasod Csn-t :)

    VálaszTörlés
  10. Ich auch...
    Csak én nem tudok ilyen szépen írni :-)

    VálaszTörlés
  11. Mormogi, hehe és hatalmas puszó, talán most először... :)

    VálaszTörlés
  12. kedvesem, egy gyönyörü lányom van. nem-nem én más valaki vagyok Herzblatt, goldige
    sziv. libelle

    VálaszTörlés
  13. Libelle,
    tiszteletben tartom, hogy nem szeretnéd felfedni magad, de tudnod kell, hogy nagyon kíváncsi vagyok Rád :)
    Az egy gyönyörű lányodhoz gratulálok!

    VálaszTörlés
  14. Szia Bea! Vár nálam egy meglepetés, kérlek, nézd meg:
    http://szerintemazelet.blogspot.com/2011/03/bluemoon-tol-kaptam-ezt-dijat-nagyon.html

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm, Ági!
    Írtam hozzád pár sort.

    VálaszTörlés
  16. Kedves Beus! Nézz be hozzám légyszives, egy díjat szeretnék továbbadni Neked! Üdv. Mari

    VálaszTörlés
  17. Maria, pont itt nem köszöntem meg a díjat - most köszönöm!

    VálaszTörlés